Joke Janssen

EEUWIGE DROMER

Joke Janssen (1974) werd geboren in Sittard. Zij was het eerste kind van John Janssen uit Geleen en Els Janssen-Alders uit Overveen.

Dromend en fantaserend ging zij als kind door het leven. Ze verveelde zich nooit. Haar hoofd zat vol verhalen. Zelfs op school stopte Joke niet met dagdromen. Niet iedereen kon daar begrip voor opbrengen …

Toen ze ouder werd, besloot Joke afscheid te nemen van haar droomleven. Ze moest volwassen worden! Dat ging haar goed af. Haar universitaire studie sociologie sloot Joke na vier jaar cum laude af. De banen lagen voor het oprapen. Actief begon ze aan een veelbelovende carrière als sociaalwetenschappelijk onderzoeker.

Joke Janssen trouwde met Ed Burgwal en in 2003 kregen zij een dochter. Samen wonen zij in Tiel.

Toen Joke ernstig ziek werd, moest zij haar baan als onderzoeker opgeven. Zij vocht en won dubbel. Joke kreeg niet alleen haar gezondheid terug, maar ook haar fantasie. Tijdens allerlei akelige medische onderzoeken kwam ze er namelijk achter dat ze weg kon. Niet letterlijk, maar figuurlijk. Joke ontsnapte door te gaan dagdromen. De kracht van de fantasie. Haar kracht.

Eenmaal beter, besloot Joke nooit meer te stoppen met dromen. Sterker, ze besloot er haar beroep van te maken. Het succes van Lang leve saai! werd de verbinding tussen haar droomwereld en de echte wereld. Tegenwoordig hoeft Joke geen onderscheid meer te maken tussen beide werelden. Met haar fantasie bereikt ze anderen. Met deze fantasie hoopt Joke een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het leven van anderen.

MEER WETEN?

Wil je meer weten over Joke Janssen?

Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Joke_Janssen

Interview van Mariëlle Oussoren-Buys voor het Reformatorisch Dagblad, juli 2019

Klaas Drupsteen interviewt Joke voor Radio Gelderland, juni 2019 (uur 2)

https://www.gld.nl/radio/aflevering/op-de-koffie/36559

Interview De Gelderlander, juni 2019

https://www.gelderlander.nl/tiel/schrijfster-joke-janssen-brengt-boek-vette-crisis-uit~abf07865/?referrer=http%3A%2F%2Fwww.jokejanssen.nl%2F&referrer=https%3A%2F%2Fwww.jokejanssen.nl%2F

Aafje van IJzendoorn interviewt Joke, februari 2018

https://www.hetkontakt.nl/tiel/278179/vierde-deel-populaire-serie-van-tielse-schrijfster

Joke in gesprek met C. Laffet van Drafts & Stories, februari 2018

Interview Conny Schelvis en Pieter Feller Boekenbijlage, april 2017

Interview Stad Tiel, februari 2017

Radio Gelderland, januari 2017

Interview Doorkijk, Wijkblad Sittard-Oost, december 2016

Interview Charella Hulsbosch, oktober 2015